Asociatia Victor si Stefan

Stefan si Victor sunt din sarcina gemelara. S-au nascut la 28 de saptamâni, pe 04.02.2017, intubati la scurt timp, datorita complicatilor si riscurilor unei nasteri premature.
Însa Victor a fost un invingator si a trecut cu bine peste perioada critica. El a fost internat in spital pe o perioada de aproximativ 4 luni, fiind externat doar el, deoarece starea lui generala era foarte buna,încât nu mai necesita supraveghere medicala.

Desi vroiam din tot sufletul sa ii externez pe amândoi în acelasi timp, starea de sanatate a lui Stefan nu a permis acest lucru.

La Stefan au aparut primele probleme în primele 24h, o hemoragie puternica a avut ca si consecinta

hidrocefalia ( diagnosticul principal, caruia i se alatura alte diagnostic secundare: tetrapareza spastica, retard psiho motor, retinopatie prematuritatii, hipoacuzie, ). Datorita complicatiilor si multiplelor interventii neurochirurgicale, a fost necesara o internare indelungata ( în prima faza din februarie pana in noiembrie 2017) dupa care din februarie pana in aprilie 2018. Per total am fost internata cu el 14 luni.
Desi am avut o scurta perioada de 2 luni ( mijlocul lui noiembrie 2017 cu ianuarie 2018) nu am reusit sa facem recuperare, deoarece starea lui generala nu o permitea.

Abia din vara 2018,dupa ce a capatat putina putere si am simtit ca e pregatit am inceput recuperare: în prima faza kinetoterapie, dupa care Masgutova, Feldenkreis , din toamna stimulare vizuala la Centrul Pufan- de stat( fiind operat de retinopatie prematuritatii) si stimulare polisenzoriala la Centru Speranta – centru de recuperare de stat, iar începând din aceasta luna ( februarie 2019) Vojta.

Din pacate Stefan are nevoie de foarte multa recuperare si controale medicale, el fiind monotorizat de catre neurolog, neurochirurg, oftalmolog, chirurg pediatru, ORL ist, la care avem vizite periodice.
Starea lui s- a îmbunatatit semnificativ de anul trecut din vara, de cand suntem acasa si am inceput si terapiile. Ulterior au aparut si primele achizitii, desi totul merge intr un ritm mai lent, achizitiile apar.
In ciuda problemelor mari de sanatate, el este un copil vioi. Un luptator, care va lupta pana la capat, pentru a duce o viata cat mai apropiata de ceea ce înseamna normalitate.